Nina-Maria

Ergotherapeut
De waardering die je hier krijgt voor je werk is super. Ik ga ’s avonds met een goed gevoel naar huis!

“Ik heb Oesterbank leren kennen tijdens mijn studies ergotherapie, als stagiair en als jobstudent. Dat waren leuke ervaringen.” Zo leuk dat Nina-Maria, met haar diploma op zak, direct bij Oesterbank is begonnen. “Het is mijn eerste job en ik ben nog altijd blij met mijn keuze. De omgeving is natuurlijk anders dan een ziekenhuis of revalidatiecentrum, de plaatsen waar je normaal als ergotherapeut terechtkomt. Maar mij sprak het werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt veel meer aan. Net als de variatie. De verscheidenheid aan werk maakt het echt boeiend.”

 

Waaruit bestaat haar taak? “Ik screen nieuwkomers en leid hen op, bekijk hoe werkposten ergonomisch beter kunnen worden ingericht en maak werkinstructies op. Ik doe dat samen met een team van ergotherapeuten en de sociale dienst. Ik krijg daarbij veel vrijheid en kan zelf voorstellen doen. Jaarlijks heb ik ook een groeigesprek om te kijken hoe ik nog verder kan evolueren binnen de organisatie.”

 

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de vele contacten met de mensen op de werkvloer. Het is zo dankbaar om naar hen te luisteren en hen te kunnen helpen. Je krijgt er zoveel waardering voor terug dat je ‘s avonds met een goed gevoel naar huis gaat!” En over werk en privé gesproken: “Ik heb glijdende uren. Ik hoef me niet op te jagen en kan elke dag rustig naar het werk fietsen. En naar verlofregeling toe zijn ze heel flexibel. Ik moet gewoon afspreken met mijn collega’s dat er altijd een ergotherapeut aanwezig is. De werk-privébalans is dus absoluut een meerwaarde en zeker een reden waarom ik mij hier zo goed voel.”

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons