Minister Jo Brouns is fan van Oesterbank

04.07.2023
|
Bezoek

Op maandag 12 juni kregen we hoog bezoek bij Oesterbank in Oostende. Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Jo Brouns kwam samen met Marie-Charlotte Shurmans, adviseur Werk op het kabinet, een kijkje nemen. Na afloop waren ze behoorlijk onder de indruk van hoe we ons bij Oesterbank organiseren en engageren.

De belofte is ingelost

In oktober vorig jaar beloofden Dirk Vanderpoorten, secretaris-generaal van het Departement Werk en Sociale Economie, en Veerle Moens, afdelingshoofd Sociale Economie en Werkbaar Werk, na een bezoek aan ons maatwerkbedrijf dat ze hun minister Jo Brouns zouden warm maken om ook naar Oostende af te zakken. En ze hielden woord! Op maandag 12 juni klopte de minister bij Oesterbank aan. Een mooi gebaar en een teken dat de inspanningen van al onze medewerkers gezien én gewaardeerd worden. Ook in Brussel!

 

Enthousiast over mensen en werk

Speciaal voor dit bezoek stak iedereen bij Oesterbank een tandje bij. Paul Gerard, voorzitter van Oesterbank, en Wouter Desplenter, directeur, verwelkomden de minister en zijn kabinetsmedewerker en gidsten hen persoonlijk door onze site in Oostende. De bezoekers waren duidelijk gecharmeerd door het enthousiasme van onze werknemers en bovendien aangenaam verrast door de innovatieve technologieën die we hier gebruiken. Ze prezen ook de professionele aanpak en onze partnershipbenadering. De manier waarop we als eigentijds maatwerkbedrijf de muren tussen reguliere en sociale economie wegnemen en een perfecte win-win creëren is een voorbeeld dat tot navolging strekt, benadrukte de minister.

Lovende woorden

Was het bezoek dan een succes? Zeker weten! Wij hebben ons van onze beste kant getoond.

Paul Gerard, voorzitter van Oesterbank: “De minister loofde na afloop onze inspanningen om mensen tewerk te stellen en een volwaardige tewerkstelling te geven. Daarbij viel het hem op hoezeer we inzetten op innovatie, duurzaamheid en inclusieve tewerkstelling.”

Directeur Wouter Desplenter zag dat de bezoekers bijzondere interesse hadden in het Andon project. “Net zoals elk bedrijf willen we bij Oesterbank dat onze productieprocessen zo soepel mogelijk verlopen en problemen snel opgelost geraken. De aandacht die we besteden aan inclusieve technologieën in het kader van het Andon project en de vruchten die we er al van plukten, mochten we hen dan ook niet onthouden. Maar we lieten met evenveel trots onze transportvloot van 30 opleggers zien, de ruggengraat van onze samenwerking”, zegt hij.

Tot slot was de minister zeer te spreken over onze employer branding campagne waarmee we onze ‘perfecte jobs zonder beperkingen’ in de kijker zetten. Hij zei grote fan te zijn van hoe Oesterbank daarin focust op de mogelijkheden voor mensen, in plaats van op hun beperkingen. Lovende woorden als afsluiter van een inspirerend en geslaagd bezoek!

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons