Bezoek staatssecretaris John Crombez

24.06.2013
|
Archief
Bezoek

Binnen zijn bekommernis naar de tewerkstelling en zijn zoektocht van de rol van de sociale economie in het lokaal industrieel beleid kwam staatsecretaris John  Crombez op 12 juni Oesterbank bezoeken.

De staatsecretaris liet zich informeren betreffende de werking en de aanpak van Oesterbank om binnen de huidige economische recessie overeind te blijven. Hij beklemtoonde de onafgebroken inzet van Oesterbank voor de tewerkstelling van kansengroepen aan de kust.  De weg die Oesterbank inslaat om zich te specialiseren met aangepaste automatisatie, naar een professionele ‘supply chain ‘ -leverancier voor grote en kleine reeksgroottes binnen het ‘Just In Time’ leveringspatroon kon de staatsecretaris alleen maar toejuichen.

Hij steunde de visie om de krachten binnen de sociale economie aan de kust te bundelen om als 1 sterke organisatie de tewerkstellingsbelangen van de lokale doelgroep te kunnen uitwerken.

De aangepaste tewerkstellingsmethode en -aanpak zag hij als een kenniscentrum dat zijn toepassing kan vinden bij de tewerkstelling van oudere werknemers in de reguliere sector. Een bekommernis van vele werkgevers binnen de denkpiste om iedereen langer te laten werken en waarover menig politici zich momenteel  bekommeren.

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons