Bezoek minister Bart Tommelein aan Oesterbank

08.12.2017
|
Archief
Bezoek

Het werkbezoek kadert in de officiële aankondiging van de oprichting van een extra afdeling van Oesterbank in Blankenberge.

Als maatwerkbedrijf kreeg Oesterbank een contigent toegewezen vanuit de Vlaamse overheid.  Dit contigent wordt maximaal ingevuld (98%).  Daarenboven hebben Daikin Europe en Oesterbank de handen in elkaar gestoken om producties uit Oost-Europa terug te brengen naar Vlaanderen. Dit biedt extra lange termijn tewerkstellingen voor Daikin Europe en Oesterbank. Om boven het toegewezen contigent te gaan neemt Oesterbank het contigent over van de sociale werkplaats te Blankenberge maar met behoud van de plaatselijke tewerkstelling.  Gesprekken zijn lopend om dit ook te realiseren met de sociale werkplaats uit Knokke-Heist.  Oesterbank heeft thans een pand op het industrieterrein te Uitkerke gekocht en zal begin februari, na enkele bouwaanpassingen, daar activiteiten voor o.a. Daikin Europe of zijn toeleveranciers uitvoeren.

Tevens hebben Daikin Europe en Oesterbank een logistiek plan uitgewerkt waardoor Oesterbank binnen de 2 uur na afroep kan leveren.  Om deze strategie met doelgroepmedewerkers te verwezenlijken werd gezamenlijk geïnvesteerd in een computer gestuurd picking rek. Deze installatie is thans 1 maand in gebruik en is een voorbeeld van de toepassing van hightechnologie voor behoud van tewerkstelling.

Door deze intense samenwerking kreeg Oesterbank de ‘Procurement Daikin Award 2017”.  Tijdens het werkbezoek van de minister heeft het management van Daikin (dhr Frans Hoorelbeke) deze award officieel aan Oesterbank overhandigd.

Het werkbezoek van minister B. Tommelein werd  bijgewoond door vertegenwoordigers van het stadsbestuur en OCMW Blankenberge, Knokke-Heist ,management van Daikin Europe, stadsbestuur van Oostende en het bestuur van Oesterbank.

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons