Kris

Preventieadviseur
Ik ben begonnen als arbeider en ben nu preventieadviseur. Kansen om jezelf te ontplooien zijn er dus genoeg.

Kris is preventieadviseur bij Oesterbank. “Ik heb een technische achtergrond, maar ben ook sterk sociaal geëngageerd. Bij Oesterbank zit ik dus perfect op mijn plaats.” Kris begon 15 jaar geleden als opdrachtverantwoordelijke, schoolde zich om tot verantwoordelijke van het atelier en is sinds 2019 preventieadviseur. “Het bewijs dat je hier alle ruimte en steun krijgt om jezelf te ontplooien.”

 

Wat hem zo aantrok in die functie? “Preventie is een veelzijdige job waarin je constant bijleert. Dat houdt je scherp. Naast de administratieve taken vind ik vooral de samenwerking met de mensen in de ateliers heel fijn. Ik doe elke dag mijn ronde, check de planning, kijk of iedereen zich goed voelt en of ze hun werk veilig kunnen uitvoeren. Ik ben eigenlijk hun veiligheidscoach, zeker niet hun chef. Ik laat hen zelf nadenken over mogelijke risico’s en hoe ze er best mee omgaan. Dat is niet eenvoudig, maar als je duidelijk uitlegt waarom ze iets op een bepaalde manier moeten doen, bereik je veel. En omdat ik zelf uit de productie kom, kan ik hun situatie beter inschatten en vertrouwen ze mij sneller. Dat is een groot voordeel.”

 

Bij het opzetten van een preventiecultuur staat Kris niet alleen. “Ik word bijgestaan door externe preventieadviseurs. Zij coachen mij in hoe ik nog efficiënter onze mensen kan meekrijgen of de planning kan organiseren. Verder is er ook iemand die me helpt met grote dossiers. Wetgeving rond bv. brandveiligheid is behoorlijk complex. Dan is het goed om te weten dat je op anderen kan reken.”

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons