CO-BOT

Een co-bot of co-robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Deze robots zijn collaboratief omdat ze veilig samen kunnen werken met mensen. Dit kunnen ze omdat ze uitgerust zijn met gevoelige sensoren die de robot ‘gevoel’ geven. Als de robot wordt onderbroken in zijn werkzaamheden, zal die in een veiligheidsstand schieten.

PROSPERITY:

Aankoop en inschakelen van een co-bot

Voor deze specifieke taak controleert de co-bot de juiste plaatsing van de transformatoren en gaat vervolgens zelf de schroeven gaan bevestigen.

De bevoorrading aan de co-bot gebeurt door een draaiend plateau waardoor de co-bot ongehinderd zijn taak kan uitvoeren terwijl de operator de plaatsing van de onderdelen voor de volgende montage reeds klaar legt.

Door het gebruik van deze co-bot is het uit te voeren werk meer ergonomisch daar de co-bot het pols belastende schroeven zelf uitvoert. Hierdoor wordende werknemers ontzien in monotone of gevaarlijke handelingen en worden ze in staat gesteld zichzelf te ontwikkelen door creatiever werk te doen.

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons