Andy

Verantwoordelijke technische dienst
“Technieker bij Oesterbank is een boeiende en afwisselende job, met véél vrijheid.“

Als technieker bij een maatwerkbedrijf werken? Ook voor Andy was het tien jaar geleden, toen hij de overstap van de fabriek naar Oesterbank maakte, een hele uitdaging. “Ik had elektromechanica gedaan, dus was de industrie een logische keuze. Maar nu ik hier werk, zou ik niet meer terug willen. Ik ben gestart als teamleider in de metaalafdeling en runde het atelier. De planning opmaken, verloven regelen, machines onderhouden en herstellen, aanpassingen doen. Ik deed het allemaal. En graag, want als je die gasten beter leert kennen, is het fantastisch om ermee samen te werken. Ze hebben het hart op de tong!”

 

De unieke combinatie van mens en machine beviel Andy zo goed dat hij na twee jaar inging op het aanbod om verantwoordelijke van de technische dienst te worden. “In plaats van één atelier sta ik nu met mijn team van 9 techniekers in voor alle installaties binnen Oesterbank. Elke dag is anders en vaak moeten we al onze technische skills en creativiteit aanspreken. Een machine aanpassen zodat iemand zijn of haar job vlot, ergonomisch en veilig kan uitvoeren? Samen, en na overleg met de collega’s van bijvoorbeeld de ergodienst, ontwikkelen we dan de gepaste oplossing. Technieker bij Oesterbank is dus een boeiende en afwisselende job, teamwork, met veel vrijheid. Pannes zijn prioriteit, maar voor de rest kunnen we de planning zelf invullen afhankelijk van hoe dringend een taak is.”

 

Naast veel vrijheid en variatie geeft Oesterbank techniekers alle ruimte om zich verder te ontplooien. “Er wordt sterk geïnvesteerd in nieuwe machines, groot en klein, en we kunnen externe opleidingen volgen om onze technische kennis te verbreden.” Die kennis is ook waardevol bij het selecteren van opdrachten. “Als er een nieuw project binnenkomt, bekijken we altijd mee of dat technisch én menselijk haalbaar is. Dikwijls maken we eerst een testlijn om pas daarna een beslissing te nemen. Ja, als technieker kan je je hier volledig uitleven.”

Partnership aangaan?

Benieuwd hoe onze mensen de perfecte schakel in uw productieketen kunnen zijn?

Contacteer ons