De Oesterbank investeert 4 miljoen euro in forse uitbreiding

De Oesterbank gaat nauw samenwerken met vier andere organisaties uit de sociale economie. Duinenwacht en de Kringwinkel verhuizen naar de site aan de Vaartblekerstraat. Daarvoor breidt de beschutte werkplaats uit met 6.000 vierkante meter en investeert het 4 miljoen euro.

Met zijn 365 werknemers en een vestiging in Nieuwpoort is De Oesterbank de grootste van de regio en 1 van de 8 West-Vlaamse beschutte werkplaatsen.  Maar het bedrijf wil nog uitbreiden. De Oesterbank gaat samenwerken met andere bedrijven uit de sociale economie zoals Duinenwacht (Oostende), de Kringwinkel (Oudenburg), het Strijkatelier (Blankenberge) en het Sociaal Atelier (Knokke).

‘Dat zal ons toelaten om ook in Blankenberge een industriële afdeling te openen en om onze middelen efficiënter in te zetten. Duinenwacht en de Kringwinkel vestigen zich op onze site, maar de andere vestigingen aan de kust blijven behouden. Zo blijven we verankerd in de hele regio en worden mensen tewerkgesteld in hun eigen gemeente’, zegt directeur Luc Rosseel.

‘We bouwen 6.000 vierkante meter bij en investeren 4 miljoen euro. De bouw start in 2015 op de terreinen van de NMBS of op grond die we nu al in eigendom hebben. Het is al het twintigste bouwdossier sinds we in 1971 onze intrek namen op deze site.’

De nieuwe gebouwen zullen ook onderdak bieden aan een uitbreiding van De Oesterbank zelf. Er komen twee extra wascentrales voor de bakken van de vlees- en visindustrie. ‘We zullen ons ook toeleggen op de verwerking van piepschuim. In de vissector wordt vaak gebruik gemaakt van dat materiaal. Maar de bedrijven zijn te klein om dat zelf te verwerken.’

Het Nieuwsblad 6 juni 2014

« Terug naar het overzicht